Apeldoornse woningmarkt komt op stoom

De gemeente heeft in mei 2017 een nieuwe woningmarktmonitor uitgebracht. Dat is een rapport dat door makelaars en huizenbezitters met belangstelling zal zijn gelezen. Een rapport dat bovendien goed nieuws te melden heeft. De huizenmarkt in Apeldoorn is grotendeels hersteld.

Apeldoorn had een aantal jaren behoorlijke problemen op de woning- en grondmarkt. Nieuwe bedrijventerreinen bleven leeg. En huizenprijzen daalden. Waar buurgemeenten als Zwolle en Arnhem de wint al weer snel in de rug kregen bij de aantrekkende economie, daar bleef het kwakkelen in Apeldoorn.
Maar nu blijkt de periode echt voorbij. Het aantal verkochte huizen zit zo goed als op het niveau van 2007. De huizenprijzen zijn nog niet helemaal hersteld, maar vertonen wel een stijgende trend.

Nieuwbouw

De gemeente – die zich baseert op cijfers uit 2015 – stelt dat de woningmarkt zich goed ontwikkeld. Ook wie door Apeldoorn rijdt kan tot die conclusie komen. Zo is na een lange bouwpauze het nieuwbouwproject Zonnehoeve weer op stoom gekomen. En verschijnen aan de Loolaan prachtige nieuwe appartementen in de Rokade.

bron: Stentor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *